preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Belišće

Login
"VRIJEME JE ZA ŠKOLSKI OBROK 2"

 

PROJEKT: Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (2018/2019.)

Priloženi dokumenti:
VRIJEME JE ZA SKOLSKI OBROK 2.pdf

IDEMO U SREDNJU

 

http://www.upisi.hr

GRAD BELIŠĆE

http://www.belisce.hr/

 

 

Kalendar
« Travanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

E lektire

Online enciklopedija

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mjesec hrvatske knjige u PŠ Veliškovci
Autor: Dajana Vinković, 5. 12. 2019.

Mjesec hrvatske knjige 2019. godine, obilježio se u ritmu čitanja i u ritmu odrastanja čak i ako neki od nas nemaju ritma ni za jedno ni za drugo :)


Ubrzo nas je stigla Noć vještica, prigodom koje smo umjesto uobičajenog uređivanja knjižnice i izlaganja strašnih knjiga izradili prigodni pano o Babi Jagi, priči koju je napisala Natalija Miletić, profesorica filozofije i književnosti te knjižničarka i teatrologinja. U Najljepšim bajkama svijeta, sve su vještice u bajkama bile dobre i pomagale su ljudima u nevolji – a upravo je takva i priča o Babi Jagi.

Također, održali smo nagradni natječaj za najbolji crtež najstrašnijih usta u 4. razredu, ali i u ritmu odrastanja pogledali snimku o 100 godina evolucije zombija u pop kulturi (koji su, čini se, postali popularniji od vampira i vukodlaka) te na koji način će možda knjižnice izgledati u budućnosti.

Saznali smo i što je školska knjižničarka bila za Noć vještica :)

Izložili smo crteže J. Vučković, koja je zapamtila da je školska knjižničarka ljubiteljica profesora Severusa Snapea te slučaj za školski Dosije X.

Učili smo o krivim predodžbama o lisicama u basnama, uz savjet kako se zaštititi od bijesnih ljudi :)

Školsku knjižnicu smo ukrasili improviziranim glazbenim crtovljem od pruća, posutim cirkonima kao kapljicama kiše i violinskim ključem od pocinčane žice uz dječje glazbene igračke knjižničarkine kćerke.

Istraživali smo utjecaj riječi i slika na nas… Zanimalo me je mislite li da slika doista govori 1000 riječi kako se inače kaže ili riječ govori 1000 slika, te postoje li „stvari“ koje se ne mogu opisati, ni s 1000 riječi ni s 1000 slika? Rezultate istraživanja možete pročitati ovdje.

Također smo proveli anketni upitnik o glazbenom (ne)ukusu školske knjižničarke :) Što su učenici odgovorili, možete pročitati ovdje.

Pitali smo se je li i glazba poezija te smo izložili najdraže pjesme najdražeg autora školske knjižničarke, također se pitajući doživljavamo li glazbu u riječima i slikama, ili na neki poseban način? Naučili smo ponešto o suvremenoj poeziji s potpunom slobodom izražavanja poput Roberta Roklicera, o terapiji glazbom, interaktivnim knjigama sa zvučnim efektima, uz prezentaciju ideje za pisanje pjesme koju je školska knjižničarka imala prilike naučiti na radionici kritičkog čitanja i kreativnog pisanja.

Nismo zaboravili ni na Dan hrvatskih knjižnica.

Kako izgleda bećarac o našem veliškovačkom najpoznatijem bećaru te koji je razred savladao 21 dan čitateljskog izazova, možete vidjeti ovdje.

Učenici 3. razreda su sudjelovali u nagradnom natječaju za najbolji crtež na temu Jedan dan u životu Superknjižničara.

Može li jedanaestogodišnji dječak promijeniti svijet? Film “Šalji dalje” iz 2000. god. pokazuje kako naizgled jednostavna ideja može donijeti više dobra nego sve velike humanitarne organizacije zajedno. U filmu, nastavnik zadaje tešku domaću zadaću učenicima osnovne škole – osmisliti ideju koja će promijeniti svijet. Ova zahtjevna zadaća ipak rezultira genijalnom idejom širenja dobra – učiniti 3 dobra djela osobama koje zauzvrat moraju nastaviti činiti isto. Taj projekt smo započeli s učenicima 8. razreda :) Usput smo prikazali prikupljene donacije za pacijente na bolničkom liječenju na jednom odjelu psihijatrije, u količini i kvaliteti koju nismo mogli niti zamisliti.

Na kraju, napravili smo mali intervju s Majom Mihačić, poznatom lokalnom YouTubericom koja lice koristi kao slikarsko platno i slika čuda, smatrajući je velikom inspiracijom jer se čini da živimo u svijetu klonova – svi se isto odijevamo, šminkamo, ponašamo, nesvjesni utjecaja masovnih medija i sadržaja na društvenim mrežama na nas, uz poruku da budemo svoji :)

Zbog štrajka i zaostataka s nastavom, nažalost, nismo stigli održati karaoke, natjecanje u najsmješnijem plesu niti slikanje uz glazbu, no bit će prilike. Do idućeg Mjeseca hrvatske knjige, barem ne zaboravite kako smo smiješno morali hodati.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju